Amplasarea unui jacuzzi la exterior sau interior

Spa ingropatInainte de toate ar trebui sa stii ca un jacuzzi poate fi amplasat atat la exterior cat si la interior.

Astfel, jacuzzi-ul poate fi montat suprateran, ingropat sau semi-ingropat, incadrat pe un deck ca in imaginea din poza sau creandu-i o amenajare frumoasa.

Este minunata utilizarea unui jacuzzi la exterior. Acesta poate fi amplasat in gradina, sub un foisor, pe o terasa la parter sau chiar la etaj, langa piscina sau pe marginea unui lac.

Iata cateva sfaturi utile:

Alegera locului unde va fi pozitionata jacuzzi-ul este extrem de importanta. Asigura-te ca ai suficient spatiu in jurul cazii cu hidromasaj pentru a asigura accesul cat mai facil la echipamente.

In cazul amplasarii la jacuzzi-ului la exterior recomandam sa fie pozitionat in imediata apropiere a locuintei. Altfel, utilizarea sa poate fi un inconvenient mai ales in perioada de iarna, cand va trebui sa parcurgi drumul catre acesta prin frig, in halat de baie.

Daca ai o priveliste ce merita pusa in valoare, pozitioneaza cada cu hidromasaj in asa fel incat sa te bucuri de peisaj. O astfel de amplasare va fi foarte apreciata mai ales in cazurile in care jacuzzi-ul este pentru uz public.

Accesul pana la locul de amplasare este de asemenea un element important atunci cand ti se va livra produsul. In unele cazuri, o macara poate fi singura modalitate de a transporta jacuzzi-ul, ridicandu-l pana la locatia dorita. In cazul amplasarii cazii cu hidromasaj la interior, asigura-te de accesul pana la locul de amplasare: usi, coridoare, trepte, etc.

Montajul jacuzzi la exterior Este recomandat un suport din beton armat cu o grosime de cel putin 10 cm. Suprafata pe care se va amplasa cada cu hidromasaj trebuie sa fie dreapta, unul din motive fiind acela ca toate duzele sa stea complet acoperite in apa atunci cand aceasta este plina. In cazul in care cada cu hidromasaj este amplasata in modul ingropat, este indicat ca in fata acesteia sa realizati o panta catre locul unde va fi proiectata scurgerea, astfel incat sa drenati apa de ploaie pentru a nu se acumula in jurul cazii. Nu amplasati niciodata scurgerea sub cada cu hidromasaj!

In cazul amplasarii jacuzzi la exterior,  pe terasa sau la etaj, asigura-te ca structura de rezistenta poate suporta greutatea acestuia.

Amplasarea in interiorul casei – atentie la cazile cu hidromasaj amplasate in interiorul casei. Spa-ul provoaca o umiditate ridicata, in special atunci cand apa din acesta este incalzita. La cazile cu hidromasaj Caldera Spas® apa poate fi incalzita pana la 40 grade. Datorita acestui lucru aveti in vedere un dezumidificator sau pur si simplu o buna aerisire cu ajutorul unor ferestre largi. Acesta este unul din motivele pentru care prelata este foarte utila chiar si la interior.

Tine cont de faptul ca se va acumula apa in jurul spa-ului. Prin urmare, materialele folosite pentru pardoseala trebuie sa fie speciale si trebuie prevazuta instalarea unui sifon de pardoseala. Un alt lucru de care ar trebui sa tii cont este acela ca va trebui sa ai un circuit electric separat. Cazile cu hidromasaj functioneaza in sistem monofazat, fiind ceva mai mari consumatoare de curent in special atunci cand acestea incalzesc apa.

Umplerea si golirea – jacuzzi-urile amplasate la exterior se pot umple cu un simplu furtun de gradina. Trebuie tinut cont doar de lungimea acestuia de la sursa de alimentare cu apa si pana la locul de amplasament. Pentru golire, este nevoie de asemenea de un furtun de gradina pentru a drena apa catre canalizare.

Pentru amplasarea jacuzzi-ului la interior, se poate crea un sistem de automatizare al procesului de umplere-golire.

Rolul si locul prelatei – Cand folosesti cada cu hidromasaj, atat la interior cat si la exterior, este recomandat sa utilizezi prelata. Pastrarea prelatei atunci cand jacuzzi nu este folosit va reduce timpul de incalzire al apei, minimizand costurile de utilizare. De asemenea, vei evita accesul prafului si a frunzelor in spa. La interior ai nevoie de utilizarea prelatei doarece apa calda din spa produce umiditate ridicata.

O prelata poate fi pentru unele persoane destul de greu de manevrat. Astfel iti recomandam folosirea sistemelor de ridicare ale acestora pe care le poti procura chiar de la dealer-ul tau. Tine cont ca vei avea nevoie de un mic spatiu in spatele spa-ului pentru manevrarea acestora.

Asteptam intrebarile si cererile voastre de oferta la 0741 139 993 sau office@hidrostyle.ro