Ce trebuie sa stii despre sauna cu infrarosu?

panou infrarosu

1. Sauna cu infrarosu incalzeste suprafata corpului si nu aerul din incapere. Din acest considerent pozitia radiatoarelor (panourilor radiante) este extrem de importanta pentru a permite razelor infrarosii sa atinga in mod uniform corpul. Modul in care acestea actioneaza este asemanator cu modul in care razele solarelui incalzesc corpul. Atunci cand exista un obstacol intre tine si soare nu vei mai simti caldura emisa de razele solare. In mod similar se intampla si in cazul acestor saune.

2. In sauna cu infrarosu nu se foloseste apa deoarece pentru a se produce fenomenul de transpiratie este nevoie doar de efectul undelor infrarosii. Actionand direct asupra pielii, transpiri mult mai repede si mai mult decat in cazul altor tipuri de sauna.

3. Acestea sunt usor de instalat, nu necesita o atentie deosebita si sunt potrivite pentru spatii limitate. Acest lucru este posibil deoarece, de regula, saunele cu infrarosu sunt folosite de 1-2 persoane, ceea ce inseamna dimensiuni reduse ale acesteia.

4. In comparatie cu alt tip de sauna, cea cu infrarosu are ca avantaj un consum redus de energie electrica. In plus, datorita dimensiunilor mici,  nu este nevoie sa fie conectata la o retea trifazata.

5. Saunele cu infrarosu se imbina perfect cu cromoterapia, eliberandu-te de stres si facandu-te sa uiti de orice grija.

6. Stiai ca exista o legatura intre semnele de oboseala cronica si toxinele din organism? Starile inexplicabile de epuizare, insomnia sau tulburarile de gandire sunt doar cateva semne ca ai nevoie sa elimini excesul de toxine din organism. Prin urmare o sedinta in sauna ta cu infrarosu iti ofera un plus de energie, permitandu-ti sa duci la bun sfrasit activitatile zilnice.

7. O sauna cu infrarosu are toate beneficiile unei saune traditionale:

– Combate infectiile

– Amelioreaza durerile musculare si articulare

– Elimina toxinele din organism

– Imbunatateste sistemul imunitar prin stimularea cresterii procentului de celule albe in organism

– Te ajuta sa te relaxezi si sa ai un somn linistit

– Ajuta in arderea caloriilor