Costul unei saune

Sauna EPICAIti doresti sa afli costul unei saune?

Pentru a face o achizitie potrivita nevoilor tale este bine sa te informezi cu privire la elementele ce influenteaza costul acesteia. Poti opta pentru o sauna simpla dar bine realizata sau pentru una personalizata care sa reflecte propriile tale dorinte.

Totusi cum putem obtine un raport pret/calitate corect?


Dimensiunea unei saune

Alegerea dimensiunilor trebuie sa tina cont de numarul de persoane ce o vor folosi. Odata cu cresterea dimensiunii va creste si puterea incalzitorului, se va folosi mai mult lemn, deci va influenta costul unei saune. In plus consumul de electricitate va fi acelasi si daca este utilizata de catre o persoana sau mai multe. Totusi din dorinta de a economisi nu alege o sauna prea mica. S-ar putea sa nu mai poti incadra 2 nivele de banchete care sa-ti permita trecerea de la o temperatura mai scazuta la una mai ridicata. Intr-o sauna trebuie sa ai suficient spatiu personal pentru a te putea relaxa cu adevarat.

Tipul si calitatea lemnuluicedru

S-ar putea sa te bucuri atunci cand primesti un pret bun pentru o sauna fara sa te gandesti si la calitate. Tine cont si de grosimea lemnului si de provenienta lui, asigura-te ca are un grad ridicat de uscare uscare si tratare.

Exista o varietate de tipuri de lemn. In acest sens am publicat un articol interesant care sa te ajute sa iei cea mai buna decizie: https://www.hidrostyle.ro/tipuri-de-lemn-pentru-sauna/.

Tu ce tip de lemn preferi?

designul influenteaza costul unei sauneDesignul saunei

Gradul de complexitate al mobilarii interioare influenteaza costul saunei. O mobilare ce cuprinde decupaje deosebite, combinatii de texturi si tipuri de lemn va duce la o sauna mai scumpa. Totul tine de modul in care doresti sa-ti personalizezi sauna. Daca esti adeptul stilului clasic poti opta pentru o mobilare mai simpla.

 Afla si tu de ce aspectul saunei conteaza: https://www.hidrostyle.ro/o-sauna-trebuie-sa-aiba-un-aspect-placut/.

Incalzitorul sauneisobe sauna

Cele mai uzuale sunt sobele electrice. Pentru a alege incalzitorul potrivit trebuie sa tii cont de zona si amplasamentul saunei. De exemplu un cuptor pe lemne este mai potrivit acolo unde ai acces la lemn insa trebuie sa tii cont ca va fi nevoie de cos de fum si de o dimensiune mai mare a saunei pentru a asigura un spatiu de siguranta suficient. Nu numai tipul cuptorului influenteaza pretul saunei ci si designul acestuia ( forma dreptunghiulare, rotunda sau atipica).

Daca vrei sa afli mai multe de spre incalzitor acceseaza link-ul:  https://www.hidrostyle.ro/incalzitor-sauna-electric-sau-pe-lemne/

Fatada de sticla

Aceasta ofera un aspect deosebit saunei insa, pe langa costul acesteia, va duce la supradimensionarea cuptorului datorita pierderilor mai mari de caldura, rezultand astfel un cost suplimentar.

Fatada de sticla sauna

Izolatia saunei

 Este extrem de importanta daca nu dorim sa avem pierderi de caldura, astfel sauna se va incalzi mai repede iar cuptorul nu va fi atat de solicitat deoarece se va mentine temperatura dorita o perioada mult mai mare de timp. Exista mai multe tipuri de izolatie. In cazul in care iti doresti o izolatie ecologica din fibre de lemn sau celuloza trebuie sa stii ca aceasta are un cost mai ridicat.

 Accesorizarea sauneiPerete din sare de himalaya

Cromoterapia, peretii din sare de himalaya sau peretii din piatra naturala sunt doar cateva optionale pe care le poti alege pentru sauna ta. Cu ajutorul acestora vei face din sauna locul tau preferat din casa, insa costul lor nu este deloc scazut. Orice rasfat se reflecta in cost, totusi meriti sa te rasfeti din cand in cand.

Iata cateva beneficii ale cromoterapiei: https://www.hidrostyle.ro/sauna-cu-cromoterapie-beneficii/

Contacteaza-ne pentru idei sau oferte de pret: www.hidrostyle.ro/contact | 0741139993.