Curatarea cu UV sau curatarea cu ozon la cazile cu hidromasaj

Cada cu hidromasajDaca esti in cautarea unei cazi cu hidromasaj, probabil te-ai intrebat ce sistem de curatare este cel mai bun. Atat curatarea cu UV cat si cea cu ozon ajuta la distrugerea microorganismelor patogene, insa exista anumite aspecte care fac diferenta intre cele doua tipuri de curatare.

Este curatarea cu ozon mai buna decat cea cu UV? Lampile UV omoara sau distrug posibilitatea de inmultire a acestor microorganisme (virusi, bacterii, alge). Succesul de distrugere a acestora este dat de dozarea UV si de timpul de expunere. Prin urmare, daca nu sunt suficient expuse, acestea nu vor fi omorate instantaneu. De asemenea este foarte important sa nu existe obstacole care sa ecraneze dispozitivul.

Generatoarele cu ozon au cea mai mare putere de dezinfectare distrugand instantaneu virusii dar si bacteriile din apa. Ozonul este constituit din 3 atomi de oxigen. Molecula sa este instabila si se descompune rapid in oxigen diatomic. In contact cu materia organica atomul suplimentar oxideaza distrugand microorganismele instantaneu si pastrand apa din spa proaspata si curata.

Generatorul de ozon este eficient si din punct de vedere al costurilor. Acesta nu necesita o atentie deosebita, in timp ce lampile UV se schimba periodic, eficacitatea lor scazand intr-un timp relativ scurt.