Formarea spumei in jacuzzi

NU-spumei1

Aparitia spumei in jacuzzi este un inconvenient deoarece apa nu va mai fi limpede iar echilibrul apei (alcalinitate, pH, duritate, nivel de dezinfectant) poate fi afectat. De asemenea spuma este un mediu ideal pentru gazduirea agentilor patogeni (virusi, bacterii) deoarece este posibil sa nu contina suficient dezinfectant.

Totusi, de ce apare spuma?

Inainte de toate nu trebuie sa confundam spuma cu bulele create de jeturi. Aceste bule, odata cu inchiderea pompelor de jet, vor disparea in cateva secunde.

Spuma persista un timp indelungat chiar si dupa inchiderea jeturilor iar in timp veti observa o crestere a nivelului de spuma daca aceasta problema nu este inlaturata.

 Motivele sunt variate iar o parte din ele sunt mentionate in lista de mai jos:

– Uleiurile corporale;

– Utilizarea de creme, produse de ingrijire ale parului si alte produse cosmetice;

– Transpiratia;

– Varsarea de mancare sau bauturi in spa.

Toate acestea in contact cu apa calda si un pH ridicat favorizeaza aparitia spumei.

Din aceste considerente te sfatuim:

– Sa nu folosesti lotiuni si uleiuri de corp inainte de a intra in spa;

– Sa nu lasi copiii nesupravegheati deoarece cunoastem foarte bine nazbatiile pe care le fac, cum ar fi introducerea de spumant sau gel de dus in cada cu hidromasaj. Carui copil nu-i place sa se joace cu spuma?

– Sa faci un dus inainte de a intra in spa pentru a indeparta uleiurile corporale si transpiratia;

– Sa nu folosesti detergent pentru uz casnic pentru curatarea cazii cu hidromasaj.

Totusi daca intampini aceasta problema poti folosi inhibitori de spuma destinati utilizarii in jacuzzi. De asemenea asigura-te ca filtrul este curat pentru a face fata acestor acumulari si a mentine apa din spa cat mai mult timp limpede.

Daca indicatiile anterioare nu ti-au fost de ajutor si nu poti scapa de spuma din jacuzzi, o ultima solutie este golirea si reumplerea acestuia. Acest lucru este un semnal ca apa din spa este prea uzata iar pentru ca sanatatea ta este importanta, nu ezita sa o schimbi. De asemenea tine cont ca este indicat sa schimbi apa cel putin o data la 4 luni.