Instalarea unui jacuzzi ingropat

Daca ai o gradina frumoasa de care te poti bucura, cu siguranta te-ai gandit la un jacuzzi ingropat, montat intr-un deck.

Inainte de a lua o decizie trebuie sa stii ce implica acest lucru.

In primul rand un jacuzzi ingropat implica excavare. Va trebui sa tii cont nu numai de dimensiunile cazii cu hidromasaj dar si de spatiul necesar accesului la compartimentul cu echipamente.

Iata cateva lucruri importante pe care sa le iei in calcul in amplasarea unui jacuzzi ingropat:

  1. Determina locatia in care vrei sa fie amplasata cada cu hidromasaj. Tine cont de zona unde vei avea privelistea cea mai frumoasa si ideal ar fi sa amplasazi minipiscina cat mai aproape de casa.
  2. Spatiul necesar de jur imprejurul acestuia – in momentul in care se face excavarea va trebui sa lasi un minim de 50 cm de jur imprejurul cazii pentru a putea fi introdusa si scoasa ( in cazul in care doresti o alta amplasare) cu usurinta. De asemenea in dreptul compartimentului pentru echipamanete va trebui sa asiguri o distanta de minim un metru pentru a avea acces la acesta. Accesul este necesar pentru service-ul ulterior;
  3. Pozitia cazii – jacuzzi-ul se pozitioneaza pe o structura solida, plana, de regula din beton armat. Pentru a evita surparea peretilor si acestia trebuie betonati.
  4. Accesul in zona de echipamente – in cazul unei interventii tine cont ca va trebui sa indepartezi deck-ul in zona compartimentului pentru echipamente, prin urmare este indicat sa lasi o trapa de acces, pentru a nu avea prea multe batai de cap.
  5. Masuri siguranta si rol prelata – trebuie sa iei masuri de siguranta suplimentara in cazul minipiscinei ingropate. Chiar si cu prelata pusa este bine sa te asiguri ca nu exista acces usor pentru copii si animale. Prelata are rolul de a proteja cada ta de praf, frunze si de a asigura eficienta energetica maxima. Gandeste si pozitia prelatei in cazul in care doresti sa instalezi sistemul de ridicare prelata PROLIFT
  6. Umplerea si golirea – Cada se umple cu un furtun de gradina si vei avea nevoie de sifon de scurgere. Acesta este necesar pentru drenarea surplusului de apa dar si pentru golirea cazii cu hidromasaj. Nu amplasa sifonul sub cada!
  7. Alimentarea cu energie electrica – vei avea nevoie de un circuit separat pentru alimentarea cazii cu energie electrica prevazut cu siguranta diferentiala. Aici consulta personalul nostru de specialitate, grosimea cablului depinde si de dimensiunile cazii: [email protected]