Instalarea unui jacuzzi

Probabil ca atunci cand te-ai gandit sa achizitionezi un jacuzzi, ai stabilit deja locul in care o vei amplasa. In continuare, iti vom oferi  informatii importante despre ceea ce trebuie pregatit pentru a amplasa si instala un jacuzzi atat in exteriorul cat si in interiorul locuintei tale.

Amplasare si instalarea unui jacuzzi la exterior

Daca ai ales sa amplasezi jacuzzi-ul la exterior trebuie sa ai in vedere urmatoarele

 1. O cada cu hidromasaj plina cu apa cantareste foarte mult, prin urmare trebuie sa o amplasezi pe o fundatie solida. In cazul in care se vor produce daune cazii cu hidromasaj datorita amplasarii incorecte, acestea nu vor fi acoperite de garantie. Este recomandat un suport din beton armat cu o grosime de cel putin 10 cm. Suprafata pe care se va amplasa cada cu hidromasaj trebuie sa fie dreapta, unul din motive fiind acela ca toate duzele sa fie complet acoperite cu apa atunci cand aceasta este plina.
 2. Asigura accesul la locatie. In anumite cazuri, o macara sau un motostivuitor poate fi singura modalitate de a manevra spa-ul, ridicandu-l pana la locatia dorita. In cele mai multe dintre situatii, in functie de greutatea cazii, aceasta poate fi manevrata de o echipa de 6-8 persoane.
 3. In cazul montajului ingropat va trebui sa lasi suficient spatiu de jur imprejurul cazii pentru un acces usor la compartimentul cu echipamente. De asemenea, va trebui sa asiguri scurgerea apei din jurul jacuzzi-ului. Nu amplasa niciodata scurgerea sub cada cu hidromasaj
 4. Amplasarea la exterior este avantajoasa din punct de vedere al sursei de apa. Aceasta poate fi la distanta atata timp cat aveti un furtun suficient de lung pentru a putea umple jacuzzi-ul cu apa.
 5. Cada cu hidromasaj necesita acces la electricitate. Aceasta are nevoie de un circuit electric separat, in sistem monofazat. Asigura-te ca circuitul electric are siguranta automata cu protectie diferentiala.
Amplasarea si instalarea unui jacuzzi la interior

Pentru amplasarea la interior trebuie sa tii cont de:

 1. Asigura-te ca ai suficient loc. Nu numai marimea jacuzzi-ului trebuie sa o ai in vedere. Trebuie sa poti intra si iesi din el cu usurinta. Tine cont si de compartimentul echipamentelor care necesita acces pentru service.
 2. Fii atent/a la dimensiunile cazii cu hidromasaj, pentru a avea cum sa o introduci in casa.
 3. Ca si in cazul montajului la exterior trebuie sa ai un circuit electric separat, in sistem monofazat. Asigura-te ca circuitul electric are siguranta automata cu protectia diferentiala.
 4. Alimentarea si scurgerea unui jacuzzi – de regula un jacuzzi este gandit pentru a fi amplasat la exterior si nu are conceput un sistem automat de umplere si golire. Totusi, daca vei apela la o firma de instalatii vei putea automatiza atat umplerea cat si golirea acestuia. Este indicat sa prevezi si un sifon de pardoseala deoarece este posibil sa se stranga apa in jurul cazii in timpul utilizarii.
 5. In cazul amplasarii la interior se va tine cont si de ventilarea incaperii datorita umiditatii ridicate ce va rezulta in urma utilizarii cazii.
 6. Pentru a evita pericolul de accidentare foloseste pentru pardoseala materiale antiderapante.
 7. In cazul in care cada cu hidromasaj se doreste a fi amplasata la etaj, tineti cont ca planseul trebuie sa suporte greutatea acesteia, deloc neglijabila.
Iti doresti sa ai un ‪jacuzzi la tine acasa?
Contacteaza-ne pentru detalii si oferta: 0741139993 | www.hidrostyle.ro/contact