Intretinerea unui jacuzzi de exterior

Ingrijire jacuzziIngrijirea uni jacuzzi de exteriorj trebuie sa fie o prioritate pentru a te bucura un timp indelungat de beneficiile de neegalat ale acesteia. Probabil ca anumite lucruri ti se par o povara si consideri ca iti ocupa prea mult timp. Totusi, daca le cunosti suficient de bine nu vor mai parea atat de complicate.

Aici vei gasi sfaturi utile cu privire la pregatirea jacuzzi-ului tau pentru iarna, privind modul in care sa ai grija de exteriorul si interiorul acestuia.

De asemenea, o importanta covarsitoara o are si mentinerea apei din jacuzzi mereu limpede si dezinfectata. Sanatatea ta trebuie sa fie o prioritate, de aceea iti recomandam sa tii cont de cativa pasi esentiali pentru a mentine apa curata.

Esti interesat(a) sa afli cat de simplu este sa ai grija de cea mai buna achizitie a ta?

Iata ce trebuie sa stii:

Pregatirea cazii cu hidromasaj pentru iarna

Daca nu folosesti cada cu hidromasaj o perioda indelungata, pe timpul iernii, urmeaza urmatorii pasi:

– Golirea cazii si indepartarea filtrului;

– Pastrarea filtrului intr-un loc uscat;

– Stergerea cuvei cu un prosop uscat;

– Umplerea conductelor cu antigel. Foloseste doar propilenglicol ca antigel. Nu folosi nicioadata un antigel utilizat la automobile (etilenglicol), deoarece este toxic;

– Atasarea si fixarea prelatei.

Ingrijirea cuvei

In ceea ce priveste cuva, este extrem de important ca inainte de a introduce orice substanta pentru mentinerea apei, sa o diluati. In caz contrar cuva poate fi deteriorata iar garantia nu acopera acest tip de dauna.

La prima utilizare a unui jacuzzi de exterior, dar si ori de cate ori il golesti si reumpli, sterge suprafata cuvei cu o carpa moale pentru a evita zgarierea acesteia.

Daca este necesar, cuva poate fi curatata cu un detergent non-abraziv care sa nu faca spuma, dupa care clateste cu apa curata. Detergenti pentru cuva puteti achizitiona de la magazine ce comercializeaza produse pentru jacuzzi.

Ingrijirea pernelor

Pentru a nu fi nevoit(a) sa schimbi pernele foarte des, nu umple cada cu hidromasaj mai mult decat este recomandat in manualul de utilizare. In caz contrar pernele pot fi deteriorate sub actiunea dezinfectantului.

De asemenea, este bine sa le cureti periodic si sa le indepartezi atunci cand nu folosesti cada o perioada mai lunga de timp.

Ingrijire prelata

Prelata este modalitatea prin care vei proteja interiorul unui jacuzzi de exterior si vei mentine costurile de exploatare reduse.

Daca ai un jacuzzi de exterior este indicat sa cureti lunar prelata cu jet de apa pentru ca murdaria acumulata sa nu patrunda in cada.

Daca este necesar se poate folosi o solutie de apa cu sapun lichid pentru curatarea exteriorului prelatei. Foloseste un burete pentru aplicare, apoi limpezeste bine. Nu lasa detergentul sa se usuce pe prelata.

In ceea ce priveste interiorul prelatei foloseste doar apa si o carpa uscata.

Un alt aspect important este folosirea sistemului de ridicare al prelatei. Acesta te va ajuta sa o manevrezi usor fara a o deteriora.

Mentinerea apei din spa

Iata cativa pasi simpli pentru a mentine apa curata:

  1. Inainte de utilizare dezinfecteaza tevile spa-ului;
  2. Dupa ce ai trecut de primul pas, umple cada cu hidromasaj si porneste ciclul de curatare;
  3. Controleaza parametri apei. Controlul parametrilor se realizeaza periodic, este rec0mandat la fiecare utilizare a cazii cu hidromasaj.
  4. Dozeaza nivelul de dezinfectant. Dezinfectantii folositi pentru cazile cu hidromasaj sunt bromul si clorul;
  5. O data pe saptamana realizeaza un tratament soc cu ajutorul unui oxidant. Noi recomandam folosirea oxigenului activ ce are in componenta monopersulfat de potasiu. Dupa folosirea unui oxidant asteapta 30 de minute inainte de a utiliza spa-ul;
  6. Cel putin o data pe luna curata filtrul, insa de preferat o data pe saptamana;
  7. Goleste apa din spa cel putin odata la 4-5 luni;
  8. Inainte de golirea apei din spa se realizeaza un tratament soc (se poate folosi oxigen activ sau clor cu actiune rapida);
  9. Dupa fiecare golire si reumplere a cazii se reiau pasii anteriori.