Reglarea pH-ului in jacuzzi

intretinere jacuzziTrebuie sa stii ca testarea pH-ului in jacuzzi este extrem de importanta atunci cand vine vorba de cazile cu hidromasaj profesionale.

Verifica nivelul pH-ului saptamanal. pH-ul poate fi afectat de numarul de utilizatori, de adaugarea de apa si alte substante pentru spa, cat si de tipul de dezinfectant folosit.

 Mentinand un nivel adecvat al acestuia este important pentru:

– Optimizarea efectelor dezinfectantilor

– Mentinerea apei la un nivel de confort

– Prevenirea deteriorarii echipamentelor

In continuare va prezentam efectele pe care le poate avea un pH in afara intervalul 7.2-7.6 si instructiuni pentru reglarea nivelului corespunzator al acestuia.

 

Daca nivelul pH-ului in jacuzzi este prea scazut:

– Dezinfectantul se va disipa rapid;

– Apa poate deveni iritanta pentru utilizatori;

– Echipamentele spa-ului pot coroda.

 Daca nivelul pH-ului in jacuzzieste prea mare:

– Dezinfectantul nu mai este la fel de eficient;

– Se vor forma depuneri pe cuva spa-ului si pe echipamente;

– Apa nu mai este limpede;

– Poate duce la blocarea filtrului.

Pentru ca ai inteles din cele de mai sus de ce este important sa testezi nivelul pH-ului in jacuzzi, iti vom prezenta pasii pe care sa-i urmezi pentru ca aceasta etapa sa nu ti se mai para atat de dificila:

1. Testarea apei

Va recomandam doua metode de testare pe care le consideram cele mai eficiente:

– Testarea cu ajutorul unui kit de testare cu reactivi care este considerata cea mai exacta metoda de testare;

– Benzile de testare, metoda cea mai folosita de detinatorii de spa. Tineti cont ca aceste benzi sunt sensibile la caldura si umiditate, ceea ce poate duce la citiri incorecte, prin urmare pastrati-le conform instructiunilor.

pH-ul in jacuzzi trebuie sa se gaseasca in intervalul 7.2-7.6.

2. Folositi doar substante recomandate.

Daca in urma testarii constatati ca pH-ul in jacuzzi este ridicat adaugati bisulfat de sodiu (cunoscut si sub denumirea de sulfat acid de sodiu) : pH minus. In caz contrar, daca pH-ul este scazut, adaugati carbonat acid de sodiu in apa din spa: pH plus.

3. Diluati substantele in apa inainte de a le adauga in jacuzzi. Luati intr-o galetusa apa din spa si adaugati bisulfat de sodiu (cunoscut si sub denumirea de sulfat acid de sodiu) pentru scaderea pH-ului sau carbonat acid de sodiu pentru marirea pH-ului. Respectati intotdeauna cantitatile recomandate pe eticheta produsului pentru ca reglarea pH-ului in jacuzzi sa se faca corespunzator.

4. Porniti pompele (activati ciclul de autocuratare) atunci cand adaugati substantele in jacuzzi. Este important sa nu utilizati spa-ul atunci cand reglati pH-ul.

5. Adaugati treptat substantele diluate in spa. Respectati cu strictete acest pas pentru a nu deteriora cuva sau echipamentele din jacuzzi.

6. Dupa adaugarea de carbonat acid de sodiu sau bisulfat de sodiu asteptati 2 ore pentru a testa apa din spa. Nerespectarea acestei indicatii poate duce la masurari neconcludente. Daca reglarea pH-ului in jacuzzi nu s-a realizat nici dupa trecerea intervalului de timp recomandat repetati pasii descrisi anterior si efectuati o noua testare a apei.

7. Goleste periodic apa din jacuzzi. Odata la 4 sau la 6 luni ar trebui sa faci acest lucru. Necesitatea schimbarii apei din spa este cu atat mai evidenta cu cat nivelul pH-ului va fi mai greu de adus in intervalul recomandat.