Sauna cu cromoterapie-beneficii

Sauna EpicaTe gandesti sa-ti achizitionezi o sauna cu cromoterapie? Atunci trebuie sa stii ca aceasta nu numai ca va fi mai interesanta datorita efectelor date de culori, dar iti poate aduce si beneficii asupra sanatatii. Cromoterapia presupune utilizarea culorilor pentru tratarea unor afectiuni, aceasta fiind numita si terapia prin culori.

Subiectul este unul usor controversat. De ce? Deoarece un medic alopat, spre deosebire de unul naturist, iti va spune ca nu exista o legatura intre bunastarea fizica si mentala si sanatatea unei persoane. Totusi exista o serie de studii care au aratat o conexiune intre acestea.

Cel mai bun exemplu de sursa de energie si vindecare prin cromoterapie este soarele, deci lumina naturala. .

Trebuie sa recunoastem ca fiecare dintre noi am simtit la un moment dat influenta culorilor asupra starii noastre de bine. Deci daca ne ajuta sa ne simtim minunat si ne relaxeaza, de ce sa nu beneficiem de acest lucru si intr-o sauna?

Iata si modul in care culorile ne influenteaza:

Rosu – stimuleaza sistemul nervos, ajuta la regenerarea celulelor si imbunatateste sistemul circulator. De asemenea, aceasta culoare ajuta la cresterea increderii in sine. Alte surse afirma ca rosul este eficient in vindecarea infectiilor si rezolvarea unor probleme ale sistemului de reproducere.

Portocaliu – simbolizeaza rasaritul soarelui, caldura focului, mandria si prosperitatea. Aceasta culoare trateaza depresia si anxietatea, diminueaza durerile musculare, ajuta in probleme legate de rinichi, anemie, astm.

Galben – este asociat soarelui. Este o adevarata sursa de energie si este recunoscut pentru beneficiile legate de autocontrol si stimularea atentiei. Printre problemele de sanatate la care poate contribui se numara: cresterea imunitatii organismului, problemele de nutritie si cele digestive, dar si stimularea sistemului nervos.

 Verde – este recunoscut pentru efectele sale calmante, fiind recomandat persoanelor agresive sau care prezinta probleme de nervozitate. Este culoarea cea mai potrivita pentru dormitoare tocmai pentru sentimentul de liniste pe care il confera. Printre problemele de sanatate asupra carora actioneaza se numara: depresia si anxietatea, problemele de vedere, bronsita, diabet. De asemenea ajuta la intarirea sistemului muscular si osos.

Albastru – iti elibereaza mintea avand un efect chiar mai linistitor decat culoarea verde. Deoarece stimuleaza capacitatea de concentrare este indicat in zonele de birou. Printe beneficiile asupra sanatatii se numara: atenuarea insomniei, migrenelor, scaderea tensiunii arteriale, vindecarea arsurilor.

Indigo – este o culoare benefica in tratarea dependentelor, durerilor de cap, pneumoniei, glandei tiroide. De asemenea actioneaza asupra problemelor de vedere, a afectiunilor nasului, gatului si urechilor, dar si asupra problemelor dermatologice.

Violet – calmeaza sistemul nervos central, stimuleaza producerea de celule albe si reduce stresul. De asemenea ajuta la vindecarea tumorilor cerebrale, combate insomnia, actioneaza asupra epilepsiei.

Este greu de crezut ca se poate actiona in acest mod asupra nenumaratelor probleme de sanatate, insa cu siguranta fiecare dintre noi are nevoie de putina culoare in viata sa.

Surse:

www.terapiinaturiste.ro

www.csid.ro

www.farmaciata.ro

www.romedic.ro