Sauna finlandeza la interior sau la exterior?

Sauna finlandezaEste important ca inaintea unei achizitii de sauna finlandeza sa cunoasteti diferenta exacta intre amplasarea acesteia la interior repectiv la exterior. Acest articol l-am scris in urma cererilor celor ce ce doresc constructii de saune finlandeze si imi cer sfatul unde sa le amplaseze.

Amplasare sauna finlandeza la exterior

Amplasand sauna finlandeza la exterior nu va mai exista problema limitarii spatiului. Poti alege locatia pe care o doresti, cat si marimea saunei. 

Un mic inconvenient ar fi acela cand doresti sa utilizezi sauna finlandeza in sezonul rece si vei parcurge acea distanta de la locatia acesteia si pana la casa ta. De asemenea, va trebui sa te gandesti si la un spatiu pentru garderoba. Daca sauna este suficient de mare putem incadra acel spatiu in cadrul constructiei acesteia.

Un alt lucru la de care trebuie sa tii cont este acela ca va trebui sa folosesti un lambriu de lemn de o calitate superioara care sa reziste conditiilor meteorologice. De asemenea vei avea nevoie de o mai buna izolatie.

In cazul in care vei folosi un cuptor electric va trebui sa te gandesti la traseul electric pentru alimentarea acestuia.

Un avantaj al amplasarii la exterior este acela ca nu va mai trebui sa-ti faci probleme privind ventilarea saunei finlandeze.

In cele din urma, cel mai important avantaj este acela ca te poti bucura de natura si de tot ce iti poate ea oferi.

Amplasare sauna finlandeze la interior

Daca esti genul de persoana care prefera confortul, cu siguranta vei alege acest tip de amplasare. Avand sauna finlandeza in casa te poti bucura de ea oricand, indiferent daca ploua, bate vantul sau ninge. De asemenea vei avea aproape sursa de apa pentru a-ti raci corpul intre sedinte si nu va trebui sa-ti faci probleme privind spatiul pentru garderoba. Totul iti este la indemana.

O sauna finlandeza amplasata la interior inseamna si costuri reduse: termoizolatia va fi mai putin costisitoare, poti folosi instalatia electrica existenta, sursa de apa iti este la indemana si o poti face si pe dimensiuni mai mici (recomandam dimensiuni minime de 1.5×1.5 m).

Trebuie sa te gandesti la ventilarea incaperii. Daca amplasezi sauna finlandeza in baie sau in subsol cu siguranta vei avea nevoie de o ventilare fortata. In caz contrar, datorita umiditatii, risti sa ai probleme legate de mucegairea lemnului.

Speram ca ti-am fost de ajutor si iti va fi mult mai usor sa iei decizia legata de amplasare unei saune finlandeze la interior sau la exterior.

Daca ai intrebari¬† poti apela cu incredere la noi: [email protected]